Thursday, 28 November 2013

MIGRANE/SAKIT KEPALA...

Rata-rata kalau kawan-kawan di facebook post pasal sakit mereka, yang sering keluar adalah selsema, demam, batuk dam sakit kepala atau migraine...

Punca migrane ni sebenarnya tidak difahami sepenuhnya namun beberapa artikel menerangkan migrain ni melibatkan penguncupan dan pengembangan saluran darah ke otak. Biasanya, perjalanan darah mengurang di bahagian belakang otak dan merebak ke bahagian depan. Bila saluran darah yang menguncup itu mengembang, asakan darah dengan tiba-tiba mencetuskan rasa sakit yang kuat. Migrain dikesan menerusi denyutan, kadangkala sakit yang kuat dan biasanya di bahagian sebelah kepala. Deria pendengaran dan penglihatan menjadi semakin sensitif.

Sebab-sebab lain yang boleh mendorong terjadinya migrain termasuklah ketegangan (stress), makanan seperti coklat, minuman berkopi, alkohol, tidak cukup tidur dan haid.
Selain dari itu ramai juga yang merasakan migrain menyerang kerana mereka terdedah pada matahari yang terik..
Setakat ini belum ada ubat yang benar-benar mampu mengatasi migrain dan sakit kepala akibat ketegangan.
Bagaimanapun, kombinasi pengubatan, pengendalian stress atau ketegangan serta faktor-faktor penyebab yang lain boleh membantu menyekat, menghapus atau meringankan migrain.

Memandangkan migrain melibatkan pengucupan dan pengembangan salur darah maka kami di Shaklee mencadangakn supplemen yang membantu dalam kesihatan salur darah termasuklah pergerakan salur darah. Selain dari itu supplemen yang membantu menangani stress juga penting sebab stress merupakan punca utama migrain ini...

2 supplement yang paling minimum adalah B complex dan Ostematrix.. 
Ramai pengguna Shaklee mengumpamakan B complex tu seolah-olah panadol. Bila migrain naik saja, telan lah b complex... Supplemen B complex juga membantu dalam menangani stress.

Ostematrix pula mengandungi magnesium. Magnesium ni membantu dalam sistem saraf dan otot. Telah banyak artikel menerangakan kajian yang telah dibuat dan didapati tahap kesakitan dan kekerapan terjadinya migrain berkurang dengan pengambilan magnesium setiap hari...



Ini beberapa kata-kata mereka yang dah try cuba, 2 supplement ni...


Jika nak baca lagi tentang supplement ni, KLIK  http://health-wellness-nature.blogspot.com/search/label/Migraine 
Ok sekian untuk hari ini.. JAngan lepaskan peluang promo MAc ni ya....
 Jika nak info pasal supplemen, Sila;

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 


SALAM MESRA YA.....
Julie
HbN

 

* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Sunday, 24 November 2013

JERAWAT BATU TIADA LAGI HANYA DENGAN ESP, VITAMIN E DAN VITAMIN C

Testimoni:- 
hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dpat smula kulit yg d idam2kan..
dulu klu mkan seafood jrawat btu kluar mcm mta air..dngan menanahnya..
subhanallah..xthan skitnya..sdih sngat...
Skarang tidak lagi!! Hsilnya bkan stakat kulit mka yg licin cerah n gbuss..bdan pun mkin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee krn megemblikan keyakinan hidupku...





ESP, Vitamin C, Shaklee,


Saya sangat2 happy tengok gambar ni. Satu testimoni kecantikkan kulit yang sangat hebat.
Memang ketara betul manfaat produk shaklee ni...
Pengamal Shaklee ini hanya mengamalkan ESP, Vitamin E dan Vitamin C sahaja...


BAGAIMANA ESP MEMBANTU DALAM KECANTIKKAN KULIT?

Soya antara tumbuhan yang dikatakan asas kepada kesihatan kerana sejak berzaman soya di percayai berupaya memutih dan melicinkan kulit. Bahkan ia boleh menggantikan susu lembu sebagai minuman berkhasiat.

Soya mengandungi isoflavone mampu menerbitkan genistein.

Genistein adalah bahan aktif dalam makanan tambahan yang menyerupai hormon wanita di dalam badan iaitu estrogen. Ia membantu menyeimbangkan hormon, menjadikan kulit lebih muda, payu dara lebih tegang dan tulang lebih kuat..

Sehubungan itu, apabila hormon dalam badan seimbang wanita akan mengalami rasa tenang dan tenteram serta isu penuaan bukan lagi menjadi suatu kerisauan kerana keyakinan terhadap kewanitaan yang sempurna sememangnya tidak ternilai.

Selain dari itu, ESP adalah antara produk soya yang terbaik di dunia dimana ia membekalkan protin dan asid amino yang lengkap untuk anda. Protin membina sel-sel dan tisu-tisu baru bagi organ dan seluruh bahagian tubuh badan termasuklah kulit.


BAGAIMANA VITAMIN C MEMBANTU DALAM KECANTIKKAN KULIT?


1) Mencegah Infeksi. Melawan bakteria.

2) Bertindak sebagai anti oksidan kepada radikal bebas. Radikal bebas merosakkan sel dan sel yang mati antara penyebab pori2 kulit tersumbat dan terjadinya jerawat.

3) Membantu dalam sintesis kolagen

4) Mencegah kerosakan terhadap radiasi UV dari sinaran matahari

5) Mencerahkan parut jerawat

6) Menggurangkan kesan kemerahan pada kulit akibat jerawat

Itu antara manfaat 3 produk istimewa dari Shaklee ini..
Namun banyak lagi vitamin untuk kulit yang shaklee tawarkan seperti Vitamin E, Collagen powder, GLA complex, carotomax dan sebagainya...

PM saya untuk penerangan lebih lanjut mana satu yang sesuai untuk anda...

Sekian saja untuk hari ni.. 

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Thursday, 21 November 2013

MASALAH PENYUSUAN: PEDIH !!! (PASTIKAN LEKAPAN BETUL)

Menyusukan bayi khasnya anak pertama tidaklah semudah yang disangka. Terdapat banyak cabaran yang perlu diharungi untuk mendapatkan sijil penyusuan 2 tahun.
"Sore nipple" antara masalah yang dialami oleh kebanyakkan ibu-ibu yang menyusukan anak.



Sore nipple adalah satu keadaan dimana puting rasa pedih seolah-olah luka apabila baby menyusu. Selalunya perkara ini berlaku pada peringkat awal apabila baby dan siibu masih dalam proses 'belajar' dalam penyusuan susuibu.

Terdapat beberapa sebab kenapa sore nipple berlaku:-

1) Lekapan yang tidak betul ( 'lacthing' tidak betul )
2) Infeksi Fungal
3) Infeksi Yis

Saya ingin sekali share pasal lacthing yang tidak betul..


APA ITU LATCHING/LEKAPAN YANG BETUL?

Latching adalah cara baby menyusu atau cara baby menerima Nipple.

Untuk mengelakkan masalah sore nipple, latching perlu betul dari hari pertama anda menyusukan anak.
Ini adalah gambar baby yang dengan latching betul.

Lihat keadaan Latch yang betul:-

PAstikan lekapan adalah betul untuk mengelakkan masalah nipple pedi


- Mulut terbuka luas dengan bibir bawa yang melengkung (turned back lips)

- Lidah baby menutupi gusi bhgn bawa

- Dagu baby mencecah payu dara dan hidung seolah-olah berehat diatas payu dara

- Semua atau Hampir semua aerola berada dalam mulut baby

- Terdapat pergerakan pada pipi baby hasil dari proses menghisap

- Terdapat nada dari baby menghisap dan telan, menghisap dan telan...




 LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENDAPATKAN LATCHING YANG BETUL

PAstikan lekapan adalah betul untuk mengelakkan masalah nipple pedih


* Dukung baby sebelum baby mula menangis. Lihat keadaan dimana baby sedia untuk menyusu.

* Ibu harus selesa, posisikan baby pada breast dan relax ya...

* Pegang breast dengan cara "C-hold". (ibu jari atas puting, jari lain di bawah)

* Sentuh bibir baby dengan nipple agar baby buka mulut dengan luas. Boleh juga bercakap dengan baby seperti, "buka mulut besar2 sayang"

* Tunggu sehingga baby buka mulut seolah-olah baby menguap

* Dekatkan baby pada nipple. Ingat dekatkan baby pada breast dan bukan dekatkan breast pada baby.

* Pastikan mulut baby merangkumi hampir seluruh bahagian aerola. (kawasan gelap dikeliling puting)





PAstikan lekapan adalah betul untuk mengelakkan masalah nipple pedi
 Contoh baby tidak lacthing dengan betul

Sekiranya anda rasa pedih atau sakit semasa baby menyusu, berhentikan baby menyusu.
Masukkan jari di tepi mulut baby sehingga baby berhenti menghisap.
Jauhkan baby dari breast.
Mulakan semula penyusuan. Pastikan mulut baby terbuka luas.

Anda boleh juga menolak dengan lembut dagu baby untuk membantu baby membuka mulut lebih besar. Ini boleh dilakukan apabila baby dah menyusu.



Sekian saja untuk hari ni ya..  Bagi ibu-ibu yang breastfeed, Keep the good work ya...
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Tuesday, 5 November 2013

VIVIX MEMBANTU DALAM MASALAH THYROID?

Doktor kata Ein tak payah makan ubat tiroid dah!!!

 Saya gembira sesangat apabila membaca testimoni sahabat saya, N.. 
Yang ada thyroid adalah adik N yang bernama Ein.. 

Tyroid Ein sudah semakin teruk sehingga bercakap pun dah tak de suara. 
Doktor dah pun bagi pesan untuk buat operation dalam masa 2 minggu lagi. 
Sahabat saya terus minta Ein minum vivix setiap hari. Nasip baik juga di rumah Ein ada vivix sebab mak Ein pun memang minum vivix untuk kesihatan.

Selepas 2 minggu ini smsdari Ein..
(Saya sendiri terpegun dengan apa yang diperolehi. macam keajaiban pula rasanya)



N terus melefon Ein.. 
Kata N, yang sudah pastinya kegembiraan adalah tidak perlu lagi operate seperti saranan doktor.
Dan Doktor kata tak perlu lagi makan ubat tirod dah...

PS: Ein dinasihatkan untuk mengambil air kelapa juga ya

Apakah vivix ini? 
Ini kandungan vivix dan manfaatnya..

Vivix shaklee



Sekian saja untuk hari ni ya..  Nak info lagi, contact saya ya....
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 

(Credit: anakkuwiraku.com)
* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Thursday, 17 October 2013

NAK TURUNKAN BERAT BADAN? LECITHIN ATAU OMEGA GUARD?

Rasanya saya tidak perlu menerangkan dengan lebih lanjut tentang lecithin.. Memang ramai yang mengamalkannya mendapati penurunan berat atau maintain berat badan mereka..

Hari ini, saya ingin share tentang omega guard dan penurunan berat badan.

Shaklee Omega Guard merupakan minyak ikan berjenis omega - 3. Ia adalah asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilakn oleh tubuh badan. Terdapat banyak manfaat Omega - 3 termasuklah membantu dalam rembesan hormon dan mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon.
Ia juga membantu dalam melicinkan peredaran darah, menentang pembekuan darah dan membantu menurunkan kolestrol yang jahat.

Dari segi penurunan berat badan pula, menurut pembacaan, terdapat kajian yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil minyak ikan omega -3 dan bersenam secara sederhana berjaya menurunkan berat badan lebih tinggi dari mereka yang bersenam tetapi tidak mengambil minyak ikan.

Teori disebalik ini adalah minyak ikan meningkatkan aliran darah ke dalam otot dan ini meningkatkan kesan bersenam. Dengan senaman 45 min x 3 kali seminggu, tubuh anda akan membakar lebih banyak kalori lemak berbanding mereka yang hanya bersenam sahaja.

Selain dari ini, minyak ikan jenis EFA menghasilkan hormon yang dipanggil eicosanoids. Hormon ini menstabilkan sistem penghadaman dan penghasilan insulin.
Apabila kita makan makanan karbohidrat seperti nasi, karbohidrat ini akan ditukar kepada lemak. Proses ini memerlukan insulin. Insulin yang berlebihan akan menggalakkan lemak badan disimpan dan tidak dibakar untuk pembebasan tenaga.
Apabila seseorang mengamalkan minyak ikan omega - 3, tahap level insulin berkurang sebanyak 50%. Ini membolehkan seseorang menggunakan lemak tadi untuk tenaga dan bukan disimpan dalam badan.

Ini merupakan petikan yang saya ambil dari Livestrong... menerangkan fungsi omega 3 dalam penurunan berat badan.

2. Burn Weight with Omega 3


Researchers in Australia reported studies that show people who take omega-3 fish oil and exercise moderately lose more weight than people who exercise, but don't use fish oil. The theory is that fish oil improves blood flow to muscles, which increases the benefits of exercise. With fish oil and 45 minutes of exercise three times a week, the body burned more fat calories than people who just did the exercise.

3. Increase Metabolism

EFAs produce hormones called eicosanoids that regulate digestion and insulin production. In addition to converting carbohydrates to fat, insulin reduces fat used for fuel, instead promoting fat storage. When people regularly consume omega-3 fish oil, insulin levels drop 50 percent lower, allowing individuals to use fat for energy.


So, sekarang dah diterangkan apa fungsi Omega Guard dalam menurunkan berat badan.. Jadi mana satu nak ambil?? Mana-mana satu pun boleh atau kedua-duanya sekali lagi bagus.. Lecithin tu memecahkan lemak manakala omega meningkatkan metabolisma dan aliran darah lebih efektif ke otot2..

fat burning




Sekian saja untuk hari ni ya..  Nak info lagi, PM saya ya....

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease




Wednesday, 9 October 2013

KULIT PETUNJUK KEPADA KEADAAN DALAMAN ANDA

Kita sering dengar orang cakap, keadaan kulit kita menunjukkan apa yang berlaku dalam tubuh badan kita.
Ini memang betul. Beberapa keadaan kulit mungkin menunjukkan kita bahawa terdapat beberapa isu kesihatan yang perlu diambil tindakan. Jemput teruskan pembacaan untuk mengetahui keadaan kulit ini.
(Info ni saya odapat hasil dari pembacaan saya ya...)




KULIT KERING

Kulit kering yang bukan disebabkan oleh eczema, proriasis atau elergy, atau masalah cuaca, mungkin petunjuk kepada beberapa masalah kesihatan.
Satu penyebab kulit kering selain dari kurang minum air adalah kekurangan asid lemak Omega-3 dalam tubuh badan kita. Omega-3. Omega -3 memainkan peranan penting dalam menguatkan sel membran dan pembaharuan sel. Ini lah yang memastikan kulit sentiasa lembap dan berseri. Proses pembinaan semula sel kulit lambat berlaku menjadi penyebab kepada kekeringan pada kulit termasuklah kelimumur.

Beberapa masalah kesihatan yang agak serius juga boleh menyebabkan kulit kering seperti kesukaran tubuh badan mengawal gula dalam darah, penyakit berkait dengan hati, masalah buah pinggang, hypothyroid dan lymphoma. Namun ini hanyalah petunjuk ya, tidak semestinya ini sebabnya.


JERAWAT (BAGI DEWASA)

Jika tiba-tiba banyak jerawat keluar pada muka atau bahagian tubuh badan lain, ia mungkin petunjuk kepada kehidupan stress yang tinggi dan pemakanan yang tidak sihat. Pemakanan tidak sihat seperti 'fast food', makanan yang diproses dan sebagainya mungkin menyebabkan toksik dalam tubuh badan meningkat. Toksik ini mungkin dikeluarkan melalui kulit dan boleh menyumbatkan pori-pori kulit.

Stress pula menyebabkan penghasilan sebum yang lebih tinggi. Sebum adalah minyak yang dihasilkan oleh tubuh badan untuk tujuan melindungi tubuh dari infeksi. Tetapi jika berlebihan, ia boleh menyumbatkan liang kulit dan terjadinya jerawat.

Selain dari itu, bagi golongan wanita, ia mungkin petanda kepada ketidakstabilan hormon. Ketidakstabilan hormon juga boleh menyebabkan sebum lebih banyak dihasilkan.


KULIT YANG TERAMAT GATAL

Jika anda rasa kulit gatal bukan seperti biasa, rasa seperti gatal tersebut datang dari dalam kulit anda. Disapukan krim pun masih tidak memberi kelegaan. Ini mungkin disebabkan oleh kehadiran sel yang tidak normal dalam aliran darah.
Jika terdapat simptom lain seperti bengkak, penurunan berat badan tanpa sebab, lesu sukar bernafas, sila berjumpa doktor dengan cepat kerana ia adalah tanda awal penyakit cancer.

Itulah beberapa keadaan kulit yang mungkin petunjuk kepada beberapa masalah kesihatan.
Disamping menyapu skin care pada kulit kita, apa kata cuba selesaikan masalah ini dengan menangani masalah dari dalam tubuh badan kita. Amalkan senaman dan pemakanan yang sihat.
Jika anda rasa ada keperluan untuk mengamalkan supplement,  teruskan amalan ini kerana ia membantu memenuhi keperluan nutrisi yang sukar kita penuhi.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan supplemen, boleh ajukan persoalan pada saya.. Tidak kiralah supplement untuk kulit cantik, menstabilkan hormon, detox... Saya mungkin boleh membantu anda...

Sekian saja untuk hari ni ya..  Nak info lagi, PM saya ya....
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


 

Wednesday, 2 October 2013

LECITHIN BANTU STABILKAN KOLESTROL (bukan sekadar menurunkan berat badan)

Produk paling hot sekarang LECITHIN...
Memang ramai sangat orang cari lecithin, sejak mula bulan puasa lagi.. Bulan lepas sahaja saya telah buat pengiriman sebanyak 60 botol..

Ramai yang mencari Lecithin untuk membantu mereka menurunkan berat badan..
Namun Lecithin ni banyak manfaatnya.. Antara yang penting  adalah:-

Lecithin membantu dalam proses metabolisma, kolestrol, triglycerides dan lipids darah.

  • Lecithin memecahkan lemak terutamanya kolestrol
  • Ia membantu menurunkan serum kolestrol dan meningkatkan kolestrol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Bertindak sebagai pembersih salur darah dengan memecahkan lemak yang tersendat dalam pembuluh darah
  • Ia juga mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolestrol

Itulah salah satu manfaat utama Lecithin. Biar pun OmegaGuard (minyak ikan) lebih popular dalam menurunkan kolestrol namun ada pengamal Lecithin pun mendapat kesan dengan pengambilan lecithin:-





 
Sekian saja untuk hari ni ya..  Nak info lagi, PM saya ya....
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Friday, 20 September 2013

TESTIMONI MENINGKATKAN KESIHATAN BABY 1 TAHUN

Hello.. Hari ni saya ingin share cerita seorang kawan dan anaknya yang selalu sakit. Hingga kena admit berkali-kali. Ni sharingnya....



sharing: unt ibu2 yang ada anak kecil.
gambar di bawah adalah anak saya. afini husna....
Ramai yg kata skrg Afini berisi sihat... Alhamdulillah. makan apa??? Org tanya.
Hari ni nk bgtau apa yg saya bg mkn dan amal unt Afini husna..bg die sihat. Namun semua nya kerja Allah s.w.t.
 

Sejak dr 4 bln sehingga masuk setahun Afini kuar masuk wad..bronkitis. pantang ade cuti die bawa ibu tidur wad.... Sampai tahap telinga pun beberapa kali berlubang gegendangnya.
Akhirnya bile setahun lbh umur nya...ibu bercadang nk bg gak Nutriferon unt Afini. ..sbb dh xlrt asyik bg antibiotics je..bkn 3-5 hr tp sambg sampai seminggu. .
 

Ikhtiar cara lain..bg shaklee. .
 saya yakin Nutriferon bantu unt upkan sistem imun die lwn penyakit. .
 Omega bg hlg kahak..dan selesema cpt baik.. 
meal shake sbgi vit tambahan sbg pelengkap nutrisi.. sbb die kurg mkn.
 

Di samping itu. .atas nasihat kak Norita..saya amalkan .sedekah. asal nmpk je tabung derma akan Sedekah dgn niat Afini sembuh. .doa mmg xputus. Setiap vit die kalu smpt bc alfatihah kalo x selawat je.
Semenjak dr itu. ..Afini xyah p kuantan lg. ..dan semua tu amal hingga skrg. Nutriferon hanya bg jika die x sht sahaja....sekarang. Afini ssh unt dijangkiti selsema. . Kalo terkena dlm 3 hr dah baik. X sempat kene batuk....
Semoga jd panduan unt ibu yg mengalami masalah yg sama. .. abaikan harganya.
Anak lg berharga...
semoga segala usaha kita mendapat keberkatan dr Nya. amin


Itulah yang disharekan.. Supplement shaklee merupakan makanan tambahan yang membantu meningkatkan kesihatan seseorang. Supplement yang sesuai untuk kanak-kanak adalah seperti berikut...



 Adik Afini ambik Meal Shakes, Vitamin C, Nutriferon dan Omega....



Sekian saja untuk hari ni ya.. Jika anda dah lama runsing pasal keadaan anak2 anda, mari cuba ikthiar ni pula.. Nak info PM saya ya....
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Monday, 9 September 2013

TIPS PEMAKANAN SIHAT SEMASA MENGANDUNG

Sumber makanan bayi yang membesar dalam kandungan hanyalah dari siibu. Semua nutrisi yang diperlukan akan diserap dari pemaknan siibu atau dari nutrisi simpanan siibu. Namun janganlah ingat anda perlu makan untuk 'dua orang'. Utamakan pemakanan yang seimbang dan bernutrisi agar kedua-dua anda dan bayi sentiasa sihat sepanjang kehamilan. (Saya petik ni dari positive parenting)

Tabiat #1: Amalkan pemakanan seimbang.
Seperti yang ditunjukkan pada Piramid Panduan Pemakanan, diet anda harus terdiri daripada makanan yang mengandungi karbohidrat, lebih buah-buahan dan sayur-sayuran, jumlah protein, susu dan produk tenusu yang sederhana, dan akhir sekali, lemak, minyak, gula dan garam yang minimum.

Tabiat #2: Pelbagaikan makanan anda.
Makanan yang berbeza memberikan gabungan nutrien yang berlainan (tenaga, karbohidrat, protein, vitamin, mineral dan komponen makanan yang menyihatkan) dalam jumlah yang berbeza-beza. Makan makanan yang pelbagai bagi mendapatkan kebaikan daripada makanan yang berbeza.

Tabiat #3: Makan mengikut keperluan anda.
Perkembangan bayi dan juga perubahan pada tubuh menyebabkan penambahan keperluan tenaga harian anda. Jadi, adalah biasa sekiranya selera makan anda bertambah sedikit. Walaupun begitu, tubuh anda lebih cekap menggunakan apa yang telah dimakan dan ini menyebabkan ramai wanita mengalami peningkatan berat badan yang normal semasa hamil, tanpa perlu makan dengan banyak daripada biasa.

Tabiat #4: Makan dengan teratur.
Amalkan makan tiga sajian utama (sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam) tiap-tiap hari. Sekiranya sajian utama anda kecil atau anda terasa lapar antara waktu makan, jangan raguragu untuk makan snek seperti susu atau dadih, biskut atau roti, mi atau buah-buahan di waktu pagi atau tengahari.

Tabiat #5: Pilih makanan yang kaya dengan vitamin & mineral.
Semasa hamil, anda memerlukan hampir kesemua vitamin dan mineral dengan jumlah yang lebih banyak. Kebanyakan peningkatan keperluan ini dapat dipenuhi dengan merancang dan mengamalkan diet yang berkhasiat. Anda seharusnya memilih makanan yang kaya dengan kalsium, zat besi, vitamin C, vitamin A, vitamin B12, dan folat (asid folik). Mikronutrien tersebut boleh didapati dalam makanan yang tersenarai dalam jadual di bawah dan juga makanan yang telah diproses, sekiranya tercatat pada label zat pemakanannya.

Tabiat #6: Jangan makan terlalu banyak atau terlalu sedikit.

Makan dengan terlalu banyak semasa hamil menyebabkan peningkatan berat badan yang keterlaluan. Anda juga tidak harus mengamalkan diet pengurangan berat badan kerana kedua-dua situasi ini boleh mendatangkan bahaya kepada kandungan anda.

Tabiat #7: Imbangkan pengambilan tenaga dengan aktiviti fizikal.

Kehamilan merupakan peluang yang baik untuk anda mengamalkan kehidupan yang aktif. Sama ada berjalan, berenang, meregang badan ringan atau pun sebarang aktiviti fizikal ringan yang anda gemari, lakukannya untuk sekurang-kurang 30 minit sehari (dalam satu sesi atau 10 minit untuk setiap 3 sesi). Aktiviti ini membantu menggunakan tenaga daripada makanan dan memperbaiki penghadaman. Di samping itu, ia turut menyediakan tubuh anda untuk kelahiran dan kehamilan seterusnya.


Satu yang amat penting semasa mengandung adalah Vitamin. Selalunya doktor akan memberikan pil Asid Folic atau Obimin semasa mengandung.  Vitamin ini amat penting dan perlu diamalkan setiap hari. Namun, ada diantara ibu-ibu mengandung tidak serasi dengan pil yang diberikan. Sebab itu mereka beralih ke vitamin Shaklee. Dalam kes ini, saya sarankan untuk mendapatkan nasihat doktor sebelum mengambilnya..


SET KEHAMILAN PRODUK SHAKLEE ADALAH:-


set preggy shaklee


Vitalea Iron Formula - Multivitamin yang berasaskan Zat besi Vitamin dan mineral membantu memenuhi setor-setor nutrisi badan supaya anda dapat zat yang  mencukupi untuk anda dan bayi. Menyokong pelbagai fungsi dan proses untuk membolehkan bayi berkembang. Zat besi menyokong penambahan kandungan darah pada ibu dan bayi.

B Complex - Membekalkan asid folic kerana kekurangan asid folic boleh menyebabkan kecacatan bayi.

Vitamin C - Membantumembina placenta yang kuat, membantu penyerapan zat besi, membantu tubuh melawan jangkitan, menggalakkan pembentukan gusi, tulang, ligament dan gigi bayi.

Ostematrix - Membekalkan kalsium dan semua vitamin dan mineral yang diperlukan untuk membentukan tulang dan gigi. Dengan pengambilan supplement, ia membantu mencegah bayi dari 'mencuri' (demeneralisasi) kalsium ibu untuk memenuhi keperluan pembesarannya. Ini mengurangkan risiko siibu mempunyai tulang rapuh dikemudian hari. Juga membantu dalam masalah sembelit.

OmegaGuard - Minyak ikan yang mengandungi DHA membantu perkembangan otak dan mata bayi.

Sekiranya anda ingin meneruskan vitamin dari doktor, anda boleh teruskan pengambilan Ostematrix dan OmegaGuard sahaja. OmegaGuard hanya diambil pada trimester ke 2 dan 3.

Sekian saja untuk hari ni ya.. Nak info PM saya ya....

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 


Tuesday, 3 September 2013

TAMBAH BERAT BADAN DALAM 10 HARI

Jika anda ingin meningkatkan berat badan anda, diingatkan ia adalah sama seperti mereka yang ingin menurunkan berat badan mereka; Perlu ada disiplin dan beberapa pengorbanan perlu dilakukan. Apatah lagi jika anda setkan nak tambah berat badan hanya dalam 10 sehari.
Bagi saya perkara ini agak mustahil... Namun setelah membaca artikel "How to gain weight in 10 days" dari livestrong.com, mungkin ia tidak mustahil...



STEP 1
Makan makanan yang padat dengan nutrien dan yang berkualiti tinggi.
Sangat-sangat disarankan memakan makanan yang rendah lemak tetapi tinggi dalam nutrien dan kalori, seperti kekacang, bijian, mentega kacang, buah-buahan kering, sayur-sayuran berkanji, telur, produk tenusu rendah lemak, bijirin dan sayuran kacang.
Makanan yang tinggi kalori, seperti burger, kentang goreng, kek keju, gula-gula, cincin bawang dan ais krim mungkin menarik perhatian anda, tetapi makanan ini tinggi dalam lemak dan gula mudah tepu, yang tidak baik untuk kesihatan anda.

STEP 2
Tingkatkan kalori harian anda. Kira berapa keperluan kalori harian anda dan tambahkan sebanyak 500 kalori lagi.

STEP 3
Tambahkan size hidangan makan dan makanlah beberapa kali dalam sehari. Makan setiap 2-3 jam agar kalori harian yang diperlukan dapat dipenuhi.Tambahkan portion makanan 2 kali ganda atau tambah sesuatu seperti buah-buahan atau 1 sudu peanut butter.
Satu contoh hidangan adalah: Brown Rice, satu mangkuk kecil sayur kacang, daging ayam bahagian dada yang dibakar dan sebiji apple. Hidangan makan perlu ada protin dan karbohidrat komplex.

STEP 4
Minum minuman yang mengandungi kalori yang sihat. Ambil jus semula jadi buah-buahan, susu, minuman bersukan dan nectars. Minum minuman ni dengan makanan dan diantara sarapan-makan tengahari dan pada masa minum petang. Ini untuk meningkatkan lagi kalori anda. Jauhkan diri dari soda, teh gula-manis dan minuman kopi berperisa, yang menyediakan banyak kalori tetapi nutrisi yang sedikit.

STEP 5
Bancuh minuman smoothies jika anda tidak mempunyai masa untuk makan. Smoothies adalah minuman yang dicampurkan dengan pelbagai jenis bahan. Dalam nak meningkatkan berat badan tambahkan bahan seperti yogurt, susu soya, almond butter, kekacang, serbuk protin, buah-buahan dan jus buah-buahan.
Satu contoh smoothie : 16oz susu soya berperisa coklat + serbuk protin + 1 scoop yogurt vanilla + 1 sudu almond butter + pisang + 3 ketul ais = memberikan smoothie dengan 750 kalori.

STEP 6
Makan sebelum tidur tapi pastikan ia adalah makanan yang sesuai ya. Contohnya: sanwic ayam + cheese atau campuran minuman protin powder + 1 sudu peanut butter.

STEP 7
Buat senaman yang mebina otot. Ini akan membantu anda menambah berat badan dari otot yang dibina. Bersenam juga boleh membantu meningkatkan selera makan seseorang.

Itulah beberapa perkara yang boleh membantu anda meningkatkan berat badan dengan cepat.
Jika anda tertanya-tanya apa itu serbuk protein, macam mana nak dapatkannya? Kami di Shaklee ada produk sebegini.. Seperti ESP - serbuk protin dari soya.... Meal Shakes - minuman yang kaya dengan vitamin dan mineral..

Seorang kawan saya telah menambahkan minuman Meal Shakes dalam menu harian beliau. Ini semua gara-gara nak habiskan Meal Shakes kerana Meal Shakes tu sebenarnya untuk meningkatkan kesihatan anaknya tetapi hanya perlu bagi sedikit sahaja setiap hari.. Jadi kawan saya tu pun tumpang minum sekali..

Tidak disangka kawan saya mendapat kesan yang sangat2 baik. Berat badan beliau meningkat 4kg dalam seminggu sahaja.

Ni perbualan kami...






 Tiga produk Shaklee yang sesuai dalam menambah berat badan...
Meal Shakes - minuman berkhasiat
ESP - Serbuk Protin
Performanc Drink - Minuman sukan

tambah berat badan


Sekian saja untuk hari ni ya.. Nak info PM saya ya....
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Monday, 2 September 2013

CoQ10: ENZIM UNTUK KESIHATAN JANTUNG

Apa yang menyebabkan jantung anda terus berdegup?

Didalam sel tubuh badan kita, terdapat satu enzim yang dipanggil "Coenzyme Q10" (CoQ10). Tubuh badan memerlukan enzim ini untuk membebaskan tenaga didalam sel agar sel boleh terus hidup. Tanpa CoQ10, sel akan mati.. kita akan...???

CoQ10 ini boleh diumpamakan seperti 'Spark plug" pada kereta. Spark plug bertindak untuk menukarkan petrol (yang baru naik 20sen hari ni), kepada tenaga agar kereta boleh bergerak.
Biar pun tank petrol kereta penuh, jika terdapat kerosakan pada spug plug, maka kereta tidak mampu bergerak.

Samalah dengan tubuh badan, jika kita kekurangan CoQ10 maka tubuh badan akan kekurangan tenaga untuk berjalan dengan lancar.


CoQ10 banyak memberi manfaat kepada kesihatan Jantung....

CoQ10 dan masalah jantung

Terdapat study yang menunjukkan  CoQ10 ni amat membantu pada beberapa masalah perihal kesihatan jantung terutamanya dalam kegagalan fungsi jantung (heart failure).
Dalam jantung terdapat banyak sel pembebas tenaga sebab itu CoQ10 banyak terdapat pada jantung. Seringkali mereka yang mempunyai masalah kegagalan jantung mempunyai level CoQ10 yang rendah. Jika mereka mengambil CoQ10, mereka selalunya merasa lebih bertenaga kerana jantung bertindak dengan lebih baik dan pengaliran darah lebih baik.

CoQ10 juga boleh membantu dalam mengurangkan kelikatan platelet pada darah. Platelet adalah sel-sel yang halus yang boleh membentuk 'blood clots' atau pembekuan darah. Jika platelet terus terkumpul menjadi bekuan darah, ia mungkin boleh menyebabkan sekatan aliran darah pada ateri. Ini lah yang menyebabkan terjadinya serangan jantung.

Selain dari kesihatan jantung, CoQ10 juga membantu dalam masalah:-
Akan saya terangkan di entry akan datang k....

1) CoQ dan Kolestrol
2) CoQ dan Parkinson
3) CoQ dan Masalah tekanan darah


Kami d Shaklee mempunyai satu produk yang membekalkan CoQ10.. iaitu  CoQHealth™ Plus..


CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari  semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin  E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul  bioketersediaan minyak kacang soya  bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.
 
CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,
   mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


Sekian saja untuk hari ni ya.. Nak info PM saya ya....
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Wednesday, 28 August 2013

TURUN 3KG DENGAN LECITHIN DAN ESP, DALAM SEMINGGU!!!!

Sangat terkejut apabila kawan saya menghantar gambar ni pada saya...


Turun berat badan dengan lecithin dan ESP



Saya terus bertanya... Betul ka?? 3 kg dalam seminggu??
Bukan saya tak pernah dengar cerita macam ni, banyak.. tapi saya terkejut kerana apabila kawan saya membeli 2 produk ni, saya jelaskan pada beliau bahawa makan supplement je tak mencukupi. Perlulah jaga diet pemakanan harian. Senaman pun perlu...
Jawap beliau, susah juga sebab dia kuat makan. Selera tinggi..

Namun beliau cuba juga.. Selepas 2 hari, kawan saya ni sms saya.. Rasa kenyang je bila minum ESP.
Minum pukul 10.30pagi, tapi bila dah masa lunch pun tak rasa lapar sangat.
Beliau makan nasi juga untuk lunch, tapi hanya sedikit. Banyakkan sayur katanya.
Kalau tak makan nasi beliau makan oats untuk lunch.

Waktu dinner, beliau tak makan nasi. Makan Lauk je.

Dengan ESP dan Lecithin dan tips diatas, beliau berjaya turun 3kg dalam seminggu pertama beliau consume 2 supplement ni..

Itulah testimoni yang ingin sangat saya share...
Memang banyak jenis diet untuk turunkan berat badan namun jika nak yang selamat dan sihat, cubalah produk shaklee.. Dari pengganti breakfast dan dinner; cinch, hinggalah ke set slimming 'affordable'.... semuanya ada... Just pm saya akan cadangan bersesuaian dengan budget anda...

Sekian saja untuk hari ni ya..
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Thursday, 22 August 2013

KETAHUI TAHAP KESIHATAN DIRI MELALUI 4 PERKARA INI

Ada beberapa hal yang harus dikenali dan diketahui mengenai tahap kesihatan diri sendiri, iaitu seperti tahap kolesterol, tahap gula, tekanan darah, dan 'waist to hip ratio". Saya terangkan 4 perkara ini ya:-



1. Tekanan darah

Tekanan darah adalah ukuran untuk kesihatan jantung dan kesihatan arteri. Tekanan darah terdiri diukur melalui 2 paras tekanan, tekanan sistolik dan tekanan diastolik. Tekanan sistolik menunjukkan tekanan untuk mengepam darah dari jantung ke seluruh tubuh. Sementara diastolik adalah tekanan pada arteri ketika darah kembali ke jantung. Jika kita lihat tekanan darah 140/70, ini bermaksud Sistolik/Diastolik.

Cuba bandingkan tekanan darah normal dengan bacaan tekanan anda..


Kategori  Sistolik
 Diastolik
 Normal  < 120 And < 80

Jika anda dah berumur macam saya, adalah baik untuk mengetahui tekanan darah dan masa ke semasa.  Pastikan anda menjaga berat badan kerana akan berpengaruh terhadap tekanan darah.

2. Kolesterol

Kolesterol adalah satu substans minyak dalam darah dan sel tubuh badan. Terdapat beberapa jenis kolestrol dalam darah. Kolesterol LDL (kolesterol jahat) perlulah kurang dari 100 mg/dL, sementara kolesterol HDL (kolesterol baik) harus lebih dari 40 mg/dL. Jika kolesterol jahat kita terlalu tinggi ia boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, serangan jantung, mahupun stroke. Kerana kolesterol jahat ini boleh terkumpul dan mengeras sebagai plak pada arteri. Ini menyebabkan tekanan darah tinggi.

DAlam menjaga tahap kolesterol, kita  bukan hanya perlun menghindari makanan yang tak baik, tetapi juga mengamalkan pemakanan harian yang bernutrisi. Hindari makanan yang mengandungi lemak tepu dan tambahkan makanan yang baik untuk kesihatan jantung seperti serat dan asid lemak omega-3.

3. Paras gula dalam darah puasa
Gula darah puasa adalah tingkat gula dalam darah setelah seseorang berpuasa seharian. Biasanya ini dilakukan untuk megetahui jika seseorang itu mempunyai masalah diabetes. Anda harus memiliki tingkat gula darah puasa 80 - 100 mg/dL.

Mengetahui tingkat gula darah puasa penting kerana kebanyakan kita tidak tahu kita memiliki gejala pre-diabetes. Orang yang memiliki gula darah sekitar 100 - 126 mg/dL tergolong dalam kategori pra-diabetes.

4. Waist-to-hip ratio

   ukuran pinggang ÷ ukuran pinggul = Waist to hip ratio
 
Waist-to-hip ratio adalah ratio ukurkeliling pinggang terhadap ukurkeliling pinggul. Biasanya ratio ni digunakan untuk menentukan jenis bentuk tubuh seperti bentuk apel atau pir. Pengukuran ini berdasarkan bahagian tubuh badan dimana lemak terkumpul. Waist-to-hip ratio yang sihat bagi wanita adalah 0.80 ke bawah, sementara untuk lelaki adalah 0.95 ke bawah.

Ratio ini penting untuk mengetahui kecenderungan penyakit yang boleh menimpa anda. Jika ratio lebih tinggi dari keadaan sihat adalah baik untuk membuat senaman. Amalkan pemakanan yang sihat.

Jika anda membuat medical check uambil perhatian pada 4 perkara ini ya. Keempat hal tersebut penting untuk mengetahui tahap kesehatan anda dari masa ke semasa. Empat hal ini juga boleh  berubah bergantung pada gaya hidup dan cara anda menjaga kesihatan.






Sekian saja untuk hari ni ya, moga bagi manfaat. Jika anda ingin mengetahui bagaimana supplement boleh membantu meningkatkan kesihatan anda, PM saya ya...
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Monday, 19 August 2013

SAKIT / BENGKAK LUTUT BERKURANG SELEPAS JHT

EMPAT tahun lalu, kehidupan Chew Nam Heng, 63, mula suram dan diselubungi kesakitan tanpa mengetahui kesihatan kedua-dua sendi lututnya mula merosot akibat usia yang semakin meningkat. Selepas beberapa lama mengadu sering kesakitan setiap kali berjalan, anak lelakinya mula membawanya bertemu pakar.

Selepas menjalani pemeriksaan termasuk imbasan sinar X, ibu kepada dua anak lelaki ini disahkan menghidap masalah osteoarthritis dan keadaan rawannya sudah merosot dan terjejas.


Itu hanyalah pembuka kata entry saya hari ini... Tiada kena mengena dengan produk Shaklee ya. Saya petik dari Berita Harian...

Pada hari ni, saya hanya nak share testimoni pengguna shaklee... Semakin ramai pengguna yang mencuba Joint Health Tablet.. Golongan Ibu - Ayah dan mereka yang suka bersukan khasnya. Lagi membanyaklah testimoni dari pengguna Joint Health Tablet (JHT). Mari lihat betapa "power"nya JHT ini...



Sakit lutut dan sendi selepas makan JHT



Bengkak lutut sebab air con selepas Joint Health Tablet


Hebat, hebat, hebat kan????

Anda yang menderita kerana sakit atau radang lutut, PM saya, cuba JHT ni... Mungkin ini adalah penyelesaian kepada penderitaan anda selama ni...


Nak tau kandungan JHT?? KLIK SINI YA

Salam Mesra ya...
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Friday, 16 August 2013

PSORIASIS BERTAMBAH BAIK : 80% KEPADA 10%

Saya mempunyai 2 kawan yang aktif dalam bershaklee juga... Dan telah nampak bagaimana produk shaklee telah membantu mereka dalam masalah kulit psoriasis.. Mari kenali psoriasis ni...


Psoriasis sebenarnya adalah kondisi di mana sel-sel kulit mengalami proses matang yang lebih cepat dari biasa. Jika sel-sel biasa mengambil proses kitaran selama 28 sehingga 30 hari, sel-sel kulit psoriasis pula mengambil masa 3 sehingga 6 hari sahaja. Sebab tulah kulit jadi begini:-

psorisis dan shaklee
Psoriasis : sel kulit cepat mati
pic credit to: mStar online

Seseorang yang mempunyai penyakit psoriasis biasanya akan mengalami keadaan di mana terdapat di bahagian-bahagian tertentu pada kulit mereka yang bertompok-tompok dan bersisik.
Ia biasanya terdapat pada siku, lutut, kulit kepala, dada dan bahagian bawah belakang badan. Walau bagaimanapun, ianya boleh timbul di mana-mana permukaan kulit termasuk di bahagian sulit. Psoriasis juga boleh melibatkan kuku yang menjadi rapuh dan kekuningan dan ada juga yang mengalami masalah sendi-sendi (arthiritis).


Tompok-tompok merah tu boleh juga keluar kat muka atau mana-mana bahagian kulit. Ada yang rasa malu sehingga segan nak pakai t shirt atau skirt pendek apatah lagi baju renang yang mungkin boleh mendedahkan tompok-tompok merah tersebut. Kawan saya yang sorang tu siap panggil "peta kat muka"...

Kawan saya, Puan Y, sudah pasti telah menjalani rawatan ke pakar kulit. Sudah pastinya lotion atau ubat sapu berasaskan steroid akan diberi. Memang agak terkawal dengan ubat dari doktor pakar tu... Tapi ubat Streroid sapa nak pakai setiap hari kan...

Keadaan kulit bertambah teruk apabila Puan Y mula menyusukan anak. Katanya hormon dah jadi roller coaster.. Jadi lebih banyak tompok-tompok merah keluar .
Kerana tak tahan, Puan Y telah mengamalkan Nutriferon. Beliau juga makan B complex, vitamin C, minum ESP dan Performance drink... Tak kira berapa banyaklah, yang penting hasil yang diperolehi oleh Puan Y sangat memuaskan. Kini psoriasis telah terkawal, biarpun bukan 100% sembuh...

Sorang kawan saya tu.. Katakanlah nama dia Suzanne...
Suzanne sebenarnya order dengan saya Set Menyusu 3M.. Lepas tu tambah vitamin lain....
Tapi bukan saja susuibu bertambah-tambah banyak tapi banyak bonus lain yang beliau dapat... Keadaan kulitnya semakin baik... Jom baca kata-katanya...


Saya: mandak psoriasis ko ada perubahan ka? Apa semua ko makan?

Suzzanne: 
Family wellness + vita e + alfafa + herblax
X baik sepenuhnya. Memang x pandai baik ni. Pandai2 datang balik. Tapi sejak sy mkan shaklee, dia mengurangkan la, kalo dulu 80% badan sy merah2. Sekarang tggl 10% lagi. Buli d kira.
Kalo dulu susah mau d kira.
Sy stop steroid sejak ambi shaklee. doctor pun rekomen ambil supplement.
 
Tu dia... Kata-kata Suzanne.. Ah.. Nak tambah satu lagi bonus yang Suzanne dapat..
 
Sy ada anemia pren
Selalu 9, 10 ja hb sy
Skrg 11 and 1st time 12
Memang berbeza bfore and after shaklee owh.
 
Satu lagi Bonus? Bonus berbentuk wang.. Suzanne dah jadi bisnes partner saya yang mendapat bonus 4 angka setiap bulan.. (Anda nak? Pm saya...)
 
Ni gambar Suzanne dan psoriasisnya sekarang...
 
psoriasis bertambah baik dengan shaklee
sebenarnya vitamin shaklee bukan ubat dia supplement ja. membantu dari segi kesihatan dalaman. bila dalam bersih tu psoriasis pun susah mo tumbuh..
 
Credit:  http://www.sihat2u.com, http://mommydante.blogspot.com
                              
                          
Ok... Ini sahaja untuk hari ni...  Jika anda masih lagi menggunakan ubat dan steroid, tapi kesan masih lagi sama.. Bagi peluang dengan shaklee supplement... Boleh contact saya...
 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease