Tuesday, 22 July 2014

VIVIX : LEBIH BERTENAGA

Kesan yang saya paling suka bila minum Vivix adalah saya rasa sangat bertenaga sepanjang hari. Terutamanya waktu bangun dari tidur, senang bangun.. Pada mulanya saya sendiri tidak percaya bila suami bagitahu. (suami dah setahun minum vivix ni).. Bila saya rasa sendiri barulah saya sedar akan perbezaannya.

Vivix sebenarnya mempunyai 2 kandungan utama: resveratrol dan antioksidan yang kuat. Dua ini memberi kesan dalam membaiki sel-sel badan kita, melindungi sel, mengalakkan peningkatan tenaga dalam sel dan ini secara tidak lansung membuat kita lebih bertenaga dan memberi kesan anti penuaan.


shaklee, vivix, resveratrol


Bagaimana??  Vivix sebenarnya mengandungi 4 kandungan utama:-

(1) Polygonum Cuspidatum -
Sumber semula jadi resveratrol. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan.

(2) Anggur Muscadine
Kita sering dengar orang berkata, kalau makan anggur makan dengan biji-bijinya.
Dalam vivix, Anggur Muskat dipilih kerana ia telah dikenal pasti sebagai sejenis anggur yang hebat. Ia kaya dengan 'resveratrol'. Resveratrol nilah yang bertindak sebagai antipenuaan sel.

(3) Elderberi  -
Elderberi sangat kaya dengan anthocyanin dan mengandungi beberapa jenis flavonoids. Selain dari keupayaan antioksidan, elderberi juga mempunyai effect anti radang dan menguatkan imun sistem.

(4) Purple Carrot -
Kenapa Purple? Purple ini kerana ada kandungan anthocyanins.
(Apalah benda ni??? mo sebut pun susah....)
Sebenarnya ia adalah sejenis antioksidan yang kuat. Antioksidan ni membantu meneutralkan radikal bebas. Dalam badan kita, banyak tindak balas kimia yang berlaku. Dan ini mungkin akan menghasilkan radikal bebas. Kalau terlampau banyak radikal bebas dalam badan, ia boleh mendatangkan bahaya. Sebab... radikal bebas ini mampu bertindak dengan sel dan mungkin menyebabkan kerosakan pada sel.
Jadi, antioksidan dalam purple carrot adalah salah satu yang boleh meneutralkan radikal bebas ini.

Tidak hairanlah kenapa saya sendiri rasa lebih bertenaga selepas mengamalkan vivix ini.
Testimoni Vivix ni sebenarnya memang banyak.. Biar testimoni yang kecil mahu pun yang hebat2 belaka.. dari Negara Malaysia mahupun dari luar negara. Ini antaranya:-





 Lastly, Vivix ni bukanlah memulih dan mengubati penyakit tapi ia membantu meningkatkan kesihatan pada tahap sellular (sel). Keberkesanannya memang tidak saya terkata.

Jangan segan2 pm saya  untuk pembelian produk shaklee ya...
Ps: Bulan ni ada Promo Vivix.. PM saya k...

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 






* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease




Thursday, 3 July 2014

KOLESTROL TINGGI vs MAKANAN MALAYSIA


 Bila makanan Malaysia macam ni dihidang depan mata.. Kadang kala amat susah nak tolak....
Mana lagi mau fikir pasal kolestrol !!!

Sukar untuk lari dari pengambilan kolestrol yang tinggi sebab cara pemakanan kita memang kebanyakkannya tidak sihat. Tidak hairanlah anggaran warga Malaysia yang mempunyai masalah kolestrol tinggi adalah sebanyak 6 Juta orang. Ini membuatkan 1 daripada 3 orang Malaysia mempunyai masalah ini.
Dan yang lebih menakutkan lagi adalah ramai yang tidak sedar kolestrol mereka tinggi. 

Memang kita selalu dengar orang cakap kurang kolestrol pun tidak bagus.. Ni betul, sebab kolestrol penting untuk pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam badan.
Namun secara semulajadi, kolestrol sebenarnya dihasilkan oleh hati.
Tapi ia juga boleh diperolehi dari makanan dan inilah yang boleh meningkatkan paras kolestrol dalam darah anda.


KESAN KOLESTROL TINGGI

Kesannya yang sudah diketahui ramai.... Kolestrol menyumbatkan salur darah.
Ini terjadi jika kolestrol jahat, LDL, terlalu tinggi dalam saluran darah. Kolestrol ni berketumpatan tinggi jadi ia boleh membentuk sejenis bahan melekit (plak) dalam salur darah. Inilah antara sebab terjadinya serangan jantung, strok, tekanan darah tinggi, ketidakseimbangan hormon dan lain-lain lagi.




MACAM MANA NAK KAWAL KOLESTROL?

Sudah tentu, makan makan seimbang, rendah lemak tepu dan banyak fiber. Tidak lupa juga perlu bersenam dan turunkan berat badan.
Namun bukan senang nak menolak makanan Malaysia yang lazat-lazat kan?? Bayangkan masa balik kampung atau hari perayaan.. mana mo ingat kolestrol.. yang penting happy...
So........


ATASI MASALAH KOLESTROL SECARA SEMULAJADI DENGAN SHAKLEE

2 produk power!!! OMEGAGUAND dan PHYTOCOL ST


Satu jenis kandungan yang terdapat pada beberapa jenis buah-buahan, sayuran, biji-bijian, bijirin, minyak sayuran dlll.... yang dipanggil FITOSTEROL...
Ia mempunyai struktur yang sama dengan Kolestrol...
Fitosterol lah yang membantu menghalang penyerapan kolestrol...
Macam mana? PM saya.. saya terangkan dengan detail...
Phytocol ST membekalkan Fitosterol...

Dan OmegaGuard pula minyak ikan yang sudah terkenal dalam membantu meningkatkan kolestrol baik dan menurunkan kolestrol jahat.

So, gabungan 2 produk hebat ini sudah tentu akan membantu dalam pengawalan kolestrol...

kolestrol, omega, omegaguard, shaklee


kolestrol, fitosterol, shaklee






https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9fe4e15b3924b1a78221734d0c063ae7
KLIK untuk Order SET KOLESTROL CONTROL



Jangan segan2 pm saya  untuk pembelian produk shaklee ya...

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 





* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease











Wednesday, 2 July 2014

HOW TO ORDER

Thank you kerana berminat dalam produk shaklee...

Untuk mendapatkan sebarang produk shaklee dengan mudah dan senang, anda boleh mengunakan sistem e-Shopping saya. So easy, Just by clicking je.....

Namun jika anda berminat untuk mengetahui lebih info pasal produk dan apa-apa persoalan, sila hubungi saya:

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk info kesihatan secara percuma
SMS / WHATSAPP : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com



My E-Shopping

Pilih mana-mana set keperluan anda dan Click links yang tertera dibawah. Ikut arahan yang diberikan.


COMPLETE SHAKLEE SUPPLEMENT:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b73ce398c39f506af761d2277d853a92


SET BERPUASA:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d1f491a404d6854880943e5c3cd9ca25