Tuesday, 22 July 2014

VIVIX : LEBIH BERTENAGA

Kesan yang saya paling suka bila minum Vivix adalah saya rasa sangat bertenaga sepanjang hari. Terutamanya waktu bangun dari tidur, senang bangun.. Pada mulanya saya sendiri tidak percaya bila suami bagitahu. (suami dah setahun minum vivix ni).. Bila saya rasa sendiri barulah saya sedar akan perbezaannya.

Vivix sebenarnya mempunyai 2 kandungan utama: resveratrol dan antioksidan yang kuat. Dua ini memberi kesan dalam membaiki sel-sel badan kita, melindungi sel, mengalakkan peningkatan tenaga dalam sel dan ini secara tidak lansung membuat kita lebih bertenaga dan memberi kesan anti penuaan.


shaklee, vivix, resveratrol


Bagaimana??  Vivix sebenarnya mengandungi 4 kandungan utama:-

(1) Polygonum Cuspidatum -
Sumber semula jadi resveratrol. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan.

(2) Anggur Muscadine
Kita sering dengar orang berkata, kalau makan anggur makan dengan biji-bijinya.
Dalam vivix, Anggur Muskat dipilih kerana ia telah dikenal pasti sebagai sejenis anggur yang hebat. Ia kaya dengan 'resveratrol'. Resveratrol nilah yang bertindak sebagai antipenuaan sel.

(3) Elderberi  -
Elderberi sangat kaya dengan anthocyanin dan mengandungi beberapa jenis flavonoids. Selain dari keupayaan antioksidan, elderberi juga mempunyai effect anti radang dan menguatkan imun sistem.

(4) Purple Carrot -
Kenapa Purple? Purple ini kerana ada kandungan anthocyanins.
(Apalah benda ni??? mo sebut pun susah....)
Sebenarnya ia adalah sejenis antioksidan yang kuat. Antioksidan ni membantu meneutralkan radikal bebas. Dalam badan kita, banyak tindak balas kimia yang berlaku. Dan ini mungkin akan menghasilkan radikal bebas. Kalau terlampau banyak radikal bebas dalam badan, ia boleh mendatangkan bahaya. Sebab... radikal bebas ini mampu bertindak dengan sel dan mungkin menyebabkan kerosakan pada sel.
Jadi, antioksidan dalam purple carrot adalah salah satu yang boleh meneutralkan radikal bebas ini.

Tidak hairanlah kenapa saya sendiri rasa lebih bertenaga selepas mengamalkan vivix ini.
Testimoni Vivix ni sebenarnya memang banyak.. Biar testimoni yang kecil mahu pun yang hebat2 belaka.. dari Negara Malaysia mahupun dari luar negara. Ini antaranya:-

 Lastly, Vivix ni bukanlah memulih dan mengubati penyakit tapi ia membantu meningkatkan kesihatan pada tahap sellular (sel). Keberkesanannya memang tidak saya terkata.

Jangan segan2 pm saya  untuk pembelian produk shaklee ya...
Ps: Bulan ni ada Promo Vivix.. PM saya k...

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
No comments:

Post a Comment