Friday, 19 July 2013

JHT UNTUK SAKIT LUTUT

DULU: Kadang kala tu bila nampak tangga, lemah je rasa.. Macam tak sanggup nak menahan sakit lutut ni...

.... Kata-kata seorang ibu/nenek.

Memang ramai rakyat Malaysia yang mengalami sakit lutut, dan sendi.  Antara faktor utama kenapa sakit lutut adalah usia dan berat badan. Ahli-ahli sukan juga sering mengalami masalah sakit lutut akibat penggunaan dan pergerakan yang lasak.

Selalunya sakit lutut ni disebabkan oleh sendi lutut telah haus akibat penggunaannya. Selain dari tu masalah artritis atau gout juga menjadi sebab utama.
Apabila kita dah berumur, rawan lutut mungkin dah jadi lemah dan rapuh. Tisu penghubung di sekeliling lutut mungkin terurai. Atau mungkin terdapat geseran antara tulang menyebabkan ketidakselesaan dan membuatkan pergerakan terhad.





Bagaimana nak atasi masalah ini?? Ini langkah yang saya petik dari infosihat...

  • Rawatan
      - Boleh di ubati secara ubatan dan bukan ubatan untuk melegakan dan memulihkan fungsi sendi.

      - Di sesetengah kes, pembedahan diperlukan.

  • Kurangkan berat badan
  • Senaman sendi Menjalani program senaman yang membolehkan sendi bergerak dengan lebih lancar dan otot menjadi lebih kuat.
  • Selain dari senaman sendi, anda juga harus bersenam untuk kesihatan am contohnya berjalan, berbasikal atau berenang.
  • melindungi sendi anda dari kerosakan selanjutnya

Kami di Shaklee percaya pemakanan banyak membantu kesihatan lutut mahupun sendi.Apa yang perlu dimakan? Shaklee telah menghasilkan satu produk khas untuk kesihatan sendi..

JOINT HEALTH TABLET (JHT)

atasi sakit lutut dengan Joint Health Tablet

Kandungannya:

 1) Ekstrak Boswellia - menyokong kesihatan fungsi sendi dengan mengurangkan chemical yang menyerang cartilage, yang memyebabkan ketidakselesaan sendi

2) Ekstrak Jagung membekalkan Glucosomine, sejenis amino yang membantu pembentukan cartilage dan cecair pada sendi. 

3) Vitamin C - membantu dalam sintesis pembentukan kolagen

4) Zink, Kuprum dan Mangganes - Mineral yang diperlukan untuk pembinaan tisu penghubung




JHT membantu dalam :-
  • menggalakkan mobiliti
  • Meningkatkan fleksibiliti
  • Meningkatkan fungsi sendi
  • Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang




Bab testimoni pula..

Semalam saya menerima 2 testimoni hebat dari 2 orang ibu/nenek yang telah makan JHT untuk melegakan sakit lutut mereka..

Ibu/Nenek 1....

Umur dah 60 lebih.. Aunty ni telah makan sebotol JHT selama sebulan. Katanya lepas Makan sebotol sakit lutut dah berkurang.. Senang nak bergerak sekarang..


 Ibu/Nenek 2... 

Umur pun dah 60 lebih... Baru hari sabtu lepas Aunty ni beli JHT dari saya. Semalam hari Jumaat,
katanya: 
Tak sampai seminggu sakit lutut dah reda.. Kini naik tangga, Turun tangga dengan lebih senang.. Tak de ter 'aduh, aduh'..... memang tak percaya dengan kesan yang saya dapat ni...




Tambah satu lagi testimoni dari seorang ahli sukan.. 

Dulu sebelum membeli katanya: 
saya ni kalau tak bersukan jadi macam sakit.. Nak kena bersukan juga. Tapi lutut menjadi halangan kerana boleh jadi sakit jika terlebih-lebih gerakkannya. 

Beliau pernah mengalami kemalangan dan telah membuat pembedahan lutut. 
Selepas mengamalkan JHT selama sebulan, beliau rasa sakit lutut berkurang. Pergi review kat doctor sports specialist dan tunjuk JHT tu.. Doktor kata sangat bagus supplemen ni, teruskan pemakanan. 





Bestkan... dahlah produk Shaklee ini dari bahan semula jadi, berkesan pula tu...
Kini saya sering rekomenkan JHT antara supplemen untuk warga yang berusia... 
Hadiah terbaik buat ibu dan ayah....



So, jom order Shaklee.... PM me ya...

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments:

Post a Comment