Wednesday, 5 September 2012

VIVIX: supplemen untuk sel

Hola, hari ni saya share pasal produk of the month: VIVIXKita selalunya akan sedar kita dalam proses penuaan hanya bila kita nampak kesannya pada muka dan tubuh badan kita. Apa yang kita tidak sedar adalah semua penuaan ini bermula dari penuaan sel-sel kita. Stress, pemakanan yang tidak sihat dan toksik dari alam sekitar boleh merosakkan sel tubuh badan. Semakin tinggi kerosakkan sel, maka semakin tinggilah keadaan penuaan yang dapat dirasai.

Shaklee mengeluarkan produk Vivix untuk membantu masalah diatas.... Vivix adalah satu produk supplemen revolusionari ANTI-PENUAAN. Bagaimana tu???Vivix memberi impak kepada empat mekanisma utama pada tahap sel iaitu....

1) KEROSAKAN DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang mana akan merosakkan DNA tubuh. Serangan-serangan ini boleh merosakkan data genetik, dan boleh menggangu fungsi tubuh badan kita.


Vivix membantu dalam melindungi dan memperbaiki sel DNA


2) PENGAWALAN GENETIK


Vivix memberi impak positife kepada pengawalan genetik


3) PENGELUARAN TENAGA OLEH SEL-SEL YANG KIAN MENURUN

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel juga turut menurun.

Vivix menggalakkan pembentukkan baru mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.


4) PENIMBUNAN PROTIN AGE

Penimbunan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular. Ini boleh menggangu keutuhan sel dan umur sel.

Vivix adalah 10X  lebih kuat resveratrol untuk melambatkkan pembentukan protin AGE
Kandungan Vivix:     Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polyganum Cuspidatum


Lain-lain Manfaat vivix:
 Menolong membantu, menjaga dan memelihara:
  • Kesihatan jantung
  • kesihatan otak
  • kesihatan imun sistem
  • kesihatan sendi
  • perlindungan antioksidan
  • peningkatan tenaga
  • dlll..

Oleh kerana vivix bertindak pada tahap sellular (sel), maka kebanyakkan masalah kesihatan, (jika pengguna shaklee mampu0, saya akan rekomenkan vivix... Tidak kira lah kencing manis, SLE, kemandulan, fibroid, kanser dan sebagainya.. kecuali beberapa kes seperti ibu menyusu, mengandung....

Nak lihat testimoni.... Saya sharekan pengalaman puan Norita....

Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak  kata, apa yang beliau rasa adalah...matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.
Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.
Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.
Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ....tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.
Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari...selagi ada daya usaha.
Nak Testimoni lagi... Cuba google Vivix and testimony... lihat berapa banyak testimoni dari lain-lain negara.....

ok, setakat ni ya hari ni.. jumpa lagi esok.. Nak cuba vivix, hubungi saya untuk harga special k...


EMAIL: juliemauryn@yahoo.com
SMS: 0122395501
Add saya di facebook: JULIE MAURYN GUMPIL
Atau like kat Fan Page: HEALTHY BY NATURE


**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
No comments:

Post a Comment