Wednesday, 19 June 2013

CoQ Health : Produk Terbaru Shaklee

Coenzyme Q10 adalah nutrien larut lemak yang terkandung dalam setiap sel tubuh badan manusia. Ia sangat penting untuk penjanaan fungsi sel yang baik. Kandungan enzim ini lebah banyak pada beberapa organ yang sering bekerja kuat seperti jantung, hati, buah pinggan dan pankreas.
Sel tubuh badan hidup dengan bergantung kepada tenaga yang dihasilkan oleh sel itu sendiri. Untuk menghasilkan tenaga sel perlu membakar gula dan lemak dari makanan harian kita. Nutrien ini akan dipecahkan dan akan melalui proses pembinaan tenaga  yang memerlukan CoQ10. Proses ini berlaku beribu-ribu kalinya dalam sesaatagar jantung kita terus berdegup dan semua organ lain berfungsi dengan baik.

Tanpa CoQ10 sel tidak mampu menghasilkan tenaga dan organ kita tidak dapat berfungsi dengan baik.

Beberapa Fungsi CoQ10 :-

1) Menguatkan otot jantung
2) menyokong kapasiti pengepaman darah
3) Membaiki aliran darah ke seluruh tubuh badan.
4) Membaiki integriti salur darah dan seterusnya mengekalkan tekanan darah yang sihat.
5) Berfungsi sebagai antioksidan yang berkuasa
6) Membantu mepertahankan ateri daripada dioksidakan oleh 'Low Density Lipoproteins' (LDL). Ini seterusnya membaiki aliran darah dan secara tidak lansung, meningkatkan fungsi salur darah termasuklah salur yang mengangkut darah ke jantung.

Sebenarnya tubuh badan kita mempunyai kemampuan untuk menghasilkan C0Q10. Tetapi apabila usia mencapai 20 tahun, peratus penghasilan C0Q10 akan berkurang. Pada usia kita mencapai 20 tahun, jantung kita hanya mempunyai 68.2 % CoQ10 berbanding % yang kita punyai apabila usia kita adalah 20 tahun.Selain daripada usia, faktor lain yang mampu mengurangkan CoQ10 pada tubuh badan adalah:-
- Pendedahan pada radikal bebas
- Diet tidak seimbang
- Penggunan beberapa jenis ubat-ubatanOleh sebab inilah, pengambilan supplement CoQHealth mengekalkan zat makanan pahap selular yang penting dalam tubuh badan.

Sekian dan salam sayang selalu.....

Berminat nak dapatkan supplement ni?? PM saya ya...

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 * These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments:

Post a Comment