Saturday, 12 November 2011

APAKAH KELEBIHAN OSTEMATRIX (KALSIUM MAGNESIUM)

Ostematrix Shaklee merupakan gabungan nutrien2 penting. Nutrien2 tersebut adalah:

 • Vitamin D3 (as cholecalciferol) • Vitamin K (as phytonadione) • Calcium (as calcium carbonate, calcium citrate and calcium citrate malate) • Magnesium (as magnesium oxide, magnesium citrate and magnesium gluconate) • Zinc (as zinc gluconate) • Copper (as copper gluconate) • Manganese (as manganese gluconate) • Sodium • Boron (as trace mineral protein hydrolysate)


Fungsi OsteMatrix: -  
 
 • Pembentukkan tulang dan gigi yang kuat
 • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
 • Membantu dalan pengecutan otot dan pelancaran saraf
 • Menolong mengurangkan simpton2 senggugut seperti perut kembung, kekejangan, rentesi air, mudah meradang dan kemurungan 
 • membantu mengekalkan tahap tenaga yang mencukupi

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
 
Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
 
Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.
 
Magnesium memainkan peranan penting dalam prosesan tenaga dalam sel. Ia juga mempenggaruhi tahap tenaga keseluruhan kita. Apabila magnesium tidak mencukupi, pengeluaran tenaga dalam terhad dan akan menyebabkan keletihan dan kelemahan. Magnesium adalah penting untuk mengekalkan tahap tenaga yang mencukupi.

Magnesium juga penting untuk mengawal paras kalium dan untuk fungsi kelenjar adrenal; kedua-duanya adalah penting untuk mengekalkan tenaga yang tinggi. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa supplement magnesium meningkatkan prestasi dan ketahanan pelari jarak jauh, pemain ski merentas desa, penunggang basikal dan perenang.

Magnesium dan kalsium bekerjasama untuk mengawal tindakan otot; ketidakseimbangan sama ada akan mencetuskan ketegangan dan kekejangan. Magnesium melegakan otot. Sekiranya magnesium tidak mencukupi otot akan tegang, menyebabkan kekejangan. Ini boleh berlaku apabila anda mempunyai terlalu banyak kalsium dan magnesium yang terlalu sedikit. Perkara yang sama boleh pada berlaku jantung, yang merupakan otot. Jantung boleh menjadi kejang dan tidak boleh relax, ia seolah-olah "membeku" dan tidak boleh berfungsi dengan normal. Mengambil magnesium serta-merta akan membolehkan jantung untuk berfungsi normal.
.
Kajian menunjukkan bahawa magnesium juga mempunyai kesan yang sangat positif untuk mengekalkan tahap tekanan darah yang sihat.

Oleh yang demikian, bila tubuh kita mendapat cukup kalsium dan magnesium mengikut keperluan , kita akan mudah bangun dari tidur walaupun tidak dapat tidur selama 6 jam mengikut keperluan, badan mudah rasa segar dan kelancaran pengaliran darah dalam tubuh buat kita lebih bertenaga.

Testimoni dari seorang ibu mengandung selepas mencuba Ostematrix Shaklee:
" smlm me mkn ostematrix, nyaman tdur smp ke pagi
even my hubby pun mkn smlm, dia pun ckp tdur dia nyaman smlm n bngun pagi rasa bertenaga
smlm tu me sakit pinggang
after me mkn oste this morning pinggang dah tak sakit la"
Sesiapa yang belum cuba ostematrix Shaklee, better cuba. Tak rugi. Serius berbaloi.
PM saya di facebook atau email ke juliemauryn@yahoo.com....

No comments:

Post a Comment