Friday, 2 March 2012

PROMOSI PRODUK BULAN MAC: CAROTOMAX - ANTIOKSIDA YANG MENUETRALKAN RADIKAL BEBAS


Sebelum saya bercerita tentang Produk Carotomax, saya explain dulu beberapa perkara...

APA ITU RADIKAL BEBAS

Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron, dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok, hasil penyinaran ultra ungu, zat kimia dalam makanan dan bahan pencemar lain. Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronis, iaitu diperlukan masa waktu bertahun-tahun untuk penyakit tersebut menjadi nyata. Contoh penyakit yang sering dihubungkan dengan radikal bebas adalah serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik karena radikal bebas diperlukan antioksidan. (di petik dari Wiki)

Bagaimana Antioksidan boleh mencegah atau mengurangi radikal bebas? Senang saja... Radikal bebas itu kan bebas, tidak stabil... Jadi antioksidan akan bergabung dengannya, Ini membuatnya menjadi stabil dan tidaklah mengambil elektron dari sel-sel kita.... Sel-sel kita pun tidaklah rosak...Bagaimana Melindungi Sel-Sel dari Dalam*

Daripada cerita diatas, kita tahu setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas. Ini adalah kerana mekanisme tubuh badan kita sendiri boleh menghasilkannya... Cuma radikal ini perlu dineutralkan oleh antioksida...  
Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Antioksida. Antioksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.


Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan

Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan memakan buah-buahan dan sayuran. Selain dari itu pengambilan CarotoMax Shaklee juga boleh membantu. Ya la, kadang2 zat buah-buahan dan sayuran mungkin berkurang apabila disimpan terlalu lama atau selepas proses memasak.

Shaklee mengproses antioksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan flavanoid dan karotenoid secara semulajadi.

*CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.


5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat

Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
  • Menguatkan sistem imun*
  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
  • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas,  minyak palma dan marigold.Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan:
Credit : Shaklee


  • Beta Karotena Sama dengan 102 hidangan Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 hidangan Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 hidangan pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 hidangan Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 hidangan Raspberi
    * Produk ini tidak bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh/ atau mencegah sebarang penyakit.
Nak lebih info lagi, hubungi saya:-

EMAIL: juliemauryn@yahoo.com
SMS: 0122395501
atau Add saya di facebook: JULIE MAURYN GUMPIL 
 
Salam Sayang dari Heathy by NAture...
**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment