Monday, 20 May 2013

SET BERPANTANG SHAKLEE: MEMBANTU MENANGANI KESAN STRESS

Terdapat banyak perubahan yang berlaku pada tubuh badan seorang wanita selepas melahirkan anak. Ada kalanya perkara seperti discaj varginal yang banyak, perubahan mood, pemulihan luka-luka jahitan, masalah sembelit boleh membuatkan seseorang itu jadi sangat stress. Terdapat ibu yang tidak dapat tidur dengan selesanya kerana sering teringatkan perkara-perkara yang perlu dilakukan.

Disinilah pemakanan menjadi sangat penting dalam membantu anda dalam menangani stress semasa berpantang disamping membekalkan tenaga harian anda. Kesan stress yang serius boleh menyebabkan penghasilan susuibu terjejas. Apabila anda stress, tubuh badan bekerja 2 kali ganda daripada biasa. Dan sudah tentu memerlukan lebih banyak nutrisi untuk tenaga dan pemulihan.

Dalam Set Berpantang Shaklee, ia merangkumi nutrisi yang sangat membantu dalam keadaan ini.
Set ini terdiri dari:

1) Vitalea - Multivitamin yang melengkapkan nutrisi harian untuk tahap kesihatan optimal. Telah terbukti membantu dari segi kesihatan imun, tulang, jantung, meningkatkan tenaga fizikal dan sebagainya.

2) Vitamin C - Selain membantu memulihkan luka, ia juga membantu dalam menangani kesan stress. Ia membantu menurunkan semula tekanan darah dan hormon costisol akibat stress tadi. Dalam kata lain, ia membantu menstabilkan tubuh badan kita semula disamping membantu menghindarkan penyakit serius.

3) B Complex - Vitamin ini sering dikatakan sebagai vitamin penenang atau 'anti stress vitamin'. Ia membantu mengurangkan kesan kemurungan, perubahan mood dan dalam meningkatkan tenaga. Vitamin ini sangat penting untuk penghasilan beberapa hormon yang membantu tubuh badan semasa stress.
Vitamin B6 yang terkandung dalam b complex merupakan nutrisi yang penting untuk penghasilan serotin kimia pada otak. Perubahan pada level serotin adalah atara penyebab 'mood swing' ini.

4) Zinc Complex  - Nutrien semulajadi yang mampu mengaktifkan 200 jenis enzim didalam tubuh kita. Ia juga mempercepatkan penyembuhan luka baik dari dalaman atau luaran. Juga membantu mengembalikan daya ketahanan uterus.

Saya sangat-sangat mengesyorkan untuk menambah Ostematrix dalam set berpantang ini. Ostematrix membantu dalam meringankan stress kerana ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa dan macam-macam lagi. Ia juga membantu masalah sembelit.

Itulah setiap satu penerangan tentang produk Set Berpantang Shaklee.. Jika nak meningkatkan susuibu tambah ESP...Sekian dan salam sayang ya.....

Berminat nak tahu pasal supplement ni?? PM saya ya...

Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 

* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseaseNo comments:

Post a Comment