Sunday, 4 December 2011

VIVIX

VIVIX merupakan Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix adalah Minuman campuran botani - (vitamin dalam bentuk cecair).
Bukan sekadar anti penuaan pada muka, tapi pada keseluruhan tubuh badan.
KANDUNGAN CAMPURAN UNIK BOTANI VIVIX

(1) Polygonum Cuspidatum - adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

(2) Anggur Muscadine - Anggur Muskat dan bijinya merupakan salah satu daripada sumber2 terbaik yang bersifat antioksidan dan mempunyai anti-radang. Ia juga turut dikenali sebagai Anggur No 1 di Amerika. Ianya jauh lebih besar daripada buah anggur itu subur di kawasan Tenggara AS yang beriklim panas. Saiz sebuah muskat ialah sekitar lima sentimeter (sm) iaitu seakan-akan sebiji plum. Menariknya, di dalam biji muskat ini, terdapat satu kromosom tambahan (20 kromosom berbanding anggur lain yang hanya mengandungi 19 kromosom).Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis nutrien antipenuaan khas. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah.. Buah ini dikatakan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi.

(3) Elderberi Eropah - mengandungi beberapa jenis flavonoids iaitu antioksidan. Juga mengandungi 'rutin' (Vitamin H), isoquertin, and hyperoside (2 healthy phytochemicals) yang mana dapat meningkatkan immune system. Juga mempunyai effect anti radang. Banyak kajian telah menunjukkan Elderberry mempunyai kebaikan sebagai antiviral.


(4) Purple Carrot - Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 


KEBAIKAN VIVIX

Kajian telah menunjukkan Vivix memberi impak positif sebagai anti penuaan. Selain dari itu Vivix juga membantu memberi kesan kepada kesihatn iatu:-
 • Membantu menjaga dan membaiki DNA
 • Impak positif kepada pengaturan genetik yang melawan sel penuaan
 • Memberi kesan kepada 'mitochondrial biogenesis', yang mana membantu meningkatkan tenaga dalam sel
 • Mengurangkan penghasilan AGE proteins yang boleh menyumbatkan sel
 • Menyokong kesihatan jantung dan cardiovascular
 • Menyokong kesihatan otak
 • Meningkatkan immune system
 • Menggalakan jangka masa sel hidup
 • Membekalkan antiokidan untuk menuetralkan radikal bebas
 • Bagi kalian yang tidak menyusu dan mengandung...boleh mencuba Vivix, vitamin antioksida dalam bentuk cecair dan sangat sedap! Ia berperasa anggur concentrated!
  Hanya 1 sudu teh sehari membekalkan resveratrol yang sama di dalam 100 gelas wain merah.
  Resveratrol sangat penting mencegah kanser, dan paling penting anti penuaan.
  Jika dah consume Vivix perlu ke makan vitamin yang lain? Jawapannya....memadai dengan Vivix, ia memberikan tenaga dan kita rasa segar sepanjang hari!

  Sesiapa yang nak mencuba Vivix boleh membuat pesanan dan yang hebatnya saya akan beri freegift serta free postage! 
  Boleh email saya di juliemauryn@yahoo.com atau PM saja di Fbook...
  Salam Sayang dari Healthy by NAture

No comments:

Post a Comment