Sunday, 16 March 2014

SUPPLEMENT UNTUK IBU BEKERJA

working mom
 Supplement sebenarnya perlu diambil untuk menangani masalah pencemaran, pengambilan makanan segera dan diet yang tidak teratur.

Artikel diatas dipetik dari Isihat.. Saya ringkaskan bagi anda ya.....1) Kebanyakkan ibu bekerja sukar untuk memenuhi keperluan pemakanan kerana mereka sibuk dan terikat dengan masa. Kadang kala tiada masa untuk memasak dan lebih kepada makan luar atau membeli makanan.


2) Biar pun kita mematuhi diet harian yang disyorkan, masih terdapat beberapa vitamin yang sukar untuk diperolehi dari makanan dengan secukupnya:-
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Sesetengah nutrien seperti minyak ikan air sejuk


3) Oleh sebab ini, penambahan supplemen dalam pemakanan kita menjadi keperluan.4) Secara minimum, seseorang yang baru memulakan program supplemen, sebaiknya mulakan dengan Multivitamin dan protin.
Kemudian bolehlah menambah vitamin lain seperti vitamin C, b complex, vitamin e.. mengikut keperluan dan gaya hidup anda.


5) PERBEZAAN SHAKLEE:
Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra AlamItulah sedikit info khas untuk and ibu2 yang bekerja.. Saya sendiri yang bekerja dirumah pun sudah nak makan seimbang... Apa lagi ibu2 bekerja...

ok.. sekian dan happy reading....
PM saya untuk penerangan lebih lanjut mana satu supplemen yang sesuai untuk anda...


Sekian saja untuk hari ni.. 
Add Fbook saya Julie Mauryn Gumpil , boleh kita chating terus...
Like fanpage saya: Healthy by Nature, untuk harga istimewa dan info kesihatan secara percuma
SMS : 012 2395501
Email: juliemauryn@yahoo.com 

 


* These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments:

Post a Comment