Thursday, 24 May 2012

DTX COMPLEX MEMBERI PERLINDUNGAN UNTUK HATI ANDA

Hello, hari ni saya terasa pula nak share pasal DTX Complex, satu produk exclusive dari Shaklee. Mungkin sebab dah mula mood Perayaan Pesta Menuai, dan minggu depan nak balik kg. jumpa mama tersayang.. he he...

Ok, Mula-mula sekali saya ingin terangkan kepentingan mencuci atau detox hati.... (Itulah kegunaan DTX ni)..

Ramai orang mengambil keputusan untuk melakukan detox hati untuk meningkatkan tahap kesihatan dan mengurangkan berat badan mereka. Tugas organ Hati adalah membuang toksin-toksin daripada tubuh. Secara asasnya ia adalah seperti penuras.


Didunia serba moden ini, hati kita mungkin bekerja secara berlebihan disebabkan oleh banyak faktor termasuklah hormon, pencemaran alam sekitar seperti racun perosak, kafein, alkohol, gula dan pemanis, lemak trans atau ubat-ubatan. Semua ni terpaksa diproses dan dikeluarkan dari badan kita, dan Hatilah salah satu organ yang menjalankan tugas ini...

Apabila hati terlebih-lebih bekerja, terjadilah satu keadaan dimana organ penting ini akan berada dalam keadaan tertekan atau stress.... Dalam keadaan ini, hati tidak dapat memetabolismakan lemak dengan betul. Oleh kerana toksik tidak diproses dengan baik, ia juga boleh membawa kepada masalah jerawat, ketidakseimbangan hormon termasuk PMS, kesukaran mencerna lemak, kembung perut, berasa letih selepas memakan, tendon dan otot jadi lemah, cepat marah dan kemurungan.






3 Penyakit Berkenaan Dengan Hati adalah:-     


  •  Cirrhosis
  •  Hati Berlemak (Fatty Liver)
  •  Hepatitis











Produk Shaklee yang DTX Compex memberi perlindungan untuk Hati anda.


DTX complex menyediakan makanan sokongan bagi fungsi hati yang sihat dengan satu formula herba yang unik dengan antioksidan. Kebaikannya:-


  • Mempertingkatkan cici-ciri aliran hempedu.
  • Membekalkan Antioksidan yang menyahtoksikkan hati
  • Melindungi dan meransang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel-sel hati yang sihat


Terdapat beberapa kawan yang membeli DTX Complex dari saya. Mereka kata mereka sering makan luar  dan makanan 'fast food'.

Ada pula yang memakan DTX kerana beliau pernah dijangkiti penyakit Hepatitis. Biar beliau telah sembuh, beliau tidak mahu perkara itu berulang semula kerana rasa merana, lemah bila ada hepatitis ni.. Tak sanggup katanya. Jadi beliau amalkan DTX complex setiap hari.

Ada pula seorang pengamal Shaklee yang mempunyai masalah alergi dan masalah kulit, telah memakan vitamin c dan lain-lain vitamin. Beliau give up mengambil semua vitamin ni, cuba makan DTX complex  sahaja dalam beberapa minggu. Nampak kesan alergi tu kurang, lepas tu baru beliau mula makan vitamin lain.

Saya juga pernah share produk ni dengan seorang Dietitian (Pakar Dietik) katanya, "Boleh tak u share produk ni pada abang2 saya, mereka tu selalu minum alkhohol"....


Ini rupa DTX Complex... Suami saya pun kini mengamalkannya..








Ok, sekian untuk hari ini k...


Nak cuba produk Shaklee?  Boleh hubungi saya dengan berbagai cara:-
EMAIL: juliemauryn@yahoo.com
SMS: 0122395501
Add saya di facebook: JULIE MAURYN GUMPIL  
Atau like kat Fan Page:  HEALTHY BY NATURE
Salam Sayang dari Heathy by Nature...

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment