Monday, 7 May 2012

1.5oz dahulu... Kini 8-9 oz pada satu sesi perahan...




Inilah hasil perahan Lizar.. 17 oz untuk 2 sesi sahaja... Ini Lizar sudah pun start kerja...

Lizar bukanlah ibu yang bertuah, tiada masalah sepanjang perjalanan masa penyusuannya.. Beliau hanyalah seorang 'supermum' yang tidak pernah putus asa... Sama seperti ibu-ibu diluar sana, beliau pernah menghadapi rintangan yang besar dalam perjalanan penyusuannya.

Semasa Lizar melahirkan anak, susuibu Lizar juga tidak mencukupi.. terpaksa tambah Formula.. Berat badan anaknya bertambah dengan sedikit sahaja, orang disekeliling menegur untuk bagi formula je....Namun dengan semua ni, Lizar terus bertekad dan berusaha.. Lizar dulu hanya mengepam dengan menggunakan tangan... bayangkan lah...

Pada satu ketika, Lizar tidak mepunyai stok yang mencukupi untuk anaknya. Beliau cuba mencari alternatif yang selamat untuk ibu dan juga anak. Setelah tergerak hati, Lizar mencuba SET B.... Walaupun agak slow peningkatannya, namun mampu juga buat stok untuk baby tersayang.. dan akhirnya, ini lah hasilnya...

DARI 1.5oz SAHAJA, KINI BOLEH DAPAT 8-9 oz PADA SATU SESI.....

Dan tanpa disedari, Lizar juga boleh rasa tubuh badannya lebih bertenaga dan kesihatan juga meningkat..
Kini Lizar bukan sekadar pada SET B saja... Beliau telah menambah supplement Shaklee lain untuk memenuhi keperluan pemakanannya...

Bagi ibu-ibu diluar sana yang masih tertanya-tanya macam mana nak tingkatkan susuibu anda, cubalah cara ibu Lizar...... Seperti kata Beliau, untuk menjayakan penyusuan ini.. perlulah

1) Kerap mengosongkan payu dara - directfeed dan pam
2) Amalkan pengambilan air harian yang mencukupi
3) Penuhi keperluan pemakanan harian - Kalau selalu makan cincai, cuba penuhi dengan mengambil supplement
4) Jangan stress
5) Banyakkan berdoa

Teruskan usaha dan jangan putus asa ok mums semua....

Ini adalah SET B:-


Nak cuba produk Shaklee?  Boleh hubungi saya dengan berbagai cara:-
EMAIL: juliemauryn@yahoo.com
SMS: 0122395501
Add saya di facebook: JULIE MAURYN GUMPIL  
Atau like kat Fan Page:  HEALTHY BY NATURE
Salam Sayang dari Heathy by Nature...

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




No comments:

Post a Comment