Tuesday, 17 April 2012

MENCARI VITAMIN UNTUK ANAK 1 TAHUN KEATAS? MEAL SHAKE BANYAK KEBAIKANNYA...

Kalau anda seorang friends saya dalam Fbook, mesti anda akan nampak Iklan Meal Shake saya kan.. Tiap-tiap hari ada je iklan Meal Shake... He he he... Mengapa saya Iklan banyak-banyak? Yalah la tu, memang sebab saya nak jual.. Bulan April kan Offer untuk Meal Shake... He he..

Sebenarnya ada beberapa sebab kenapa anda perlu beri Meal Shake pada anak anda... Bagi saya, sebab paling utama adalah kerana kandungan Vitamin dan Mineralnya.  Anak saya kuat memilih makan.... sayur semua dia tak nak.. Buah pun hanya buah tembikai sahaja... Jadi Meal Shake antara sumber utama untuk memenuhi keperluan vitamin dan mineral...

Vitamin dan mineral ni sangat penting untuk perkembangan anak.. Semalam saya ada baca myMetro berkenaan nutrisi dan perkembangan otak kanak-kanak..Ini saya petik info yang sangat baik bagi kita semua....
---------------------------------------------------------------------------------------------------
PERKEMBANGAN kanak-kanak berbeza mengikut tahap kecerdasan mereka. Ada kanak-kanak pada usia setahun sudah boleh bercakap dan berjalan malah ada juga belum menunjukkan sebarang petanda.
Ramai pakar kanak-kanak berpendapat kecergasan kanak-kanak bergantung kepada perkembangan otak mereka.
Dalam erti kata lain, perkembangan otak pula bergantung kepada zat makanan yang diambil oleh ibu mengandung serta dalam tempoh tumbesaran mereka.

Kanak-kanak yang kekurangan zat makanan dalam tempoh tumbesaran akan menunjukkan kadar atau tahap pembelajaran yang lebih lambat, lambat bertutur serta lemah perkembangan motor. Justeru, ibu bapa harus memastikan anak mereka dibekalkan dengan zat makanan penting agar perkembangan otak anak mereka berada dalam keadaan yang aktif.

Berikut adalah nutrisi penting yang diperlukan untuk perkembangan otak:
- Zat besi
- Zink
- Asid folik
- DHA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nah, itu hanya nutrisi yang penting untuk perkembangan otak.. Meal Shake ni ada lebih dari itu..... Lihat gambar ni... Vitamin A-Z, semua vitamin dan mineral yang diperlukan untuk pembesaran ada terkandung dalam Meal Shake....(DHA tiadak ada k.. Kena makan Omegaguard)




Itulah kebaikan utama Meal Shake ni... Sebab-sebab lain yang menjadikannya popular adalah:-

  • Ia kaya dengan Kalsium, Protein dan Fiber
  • Ia dalam bentuk serbuk - campur dengan minuman kegemaran anda sahaja (janganlah campur teh, kopi atau minuman bergas je) 
  • Banyak testimoni dari ibu yang mendapati selera makan anak mereka meningkat selepas memakan Meal Shake
  • Ada juga testimoni eczema dan asma anak menjadi kurang
  • Kesihatan anak bertambah baik
  • Senang nak bagi minum kat anak berusia 1 tahun - campur dalam susunya je
  • Senang nak bancuh - tak payah air panas mendidih (Guna shaker lagi senang)
  • Boleh menjadi snek sihat bagi orang dewasa
  • Boleh jadikan pengganti makan utama bagi mereka yang ingin mengawal berat badan
  • Rasa Vanila yang lazat - namun ada yang berpendapat kalau campur dengan air sahaja anak mereka tak nak minum.... Bergantung pada taste anaklah kan...
  • Produk ini berasaskan sumber semula jadi... selamat untuk anda dan anak....
Kalau anda masih mencari vitamin yang sesuai untuk anak anda.. Cuba MEAL SHAKE... Bulan April ni ada offer tau... Jimat sikit...

Nak cuba vitamin Shaklee?  Boleh hubungi saya dengan berbagai cara:-

EMAIL: juliemauryn@yahoo.com
SMS: 0122395501
Add saya di facebook: JULIE MAURYN GUMPIL  
Atau like kat Fan Page:  HEALTHY BY NATURE
Salam Sayang dari Heathy by Nature...

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Boleh diminum oleh ibu-ibu mengandung dan menyusu

2 comments:

  1. thanks for visiting my blog.
    You have a great blog. A lot of useful infos.

    ReplyDelete